Ajankohtaista

Miten valmistautua yleisurheilukesän ajanottoon?

Image

Syksyn viimeisen yleisurheilukilpailun jälkeen ajanottolaitteet pakataan usein odottamaan seuraavaa kevättä ja tulevia huippusuorituksia. Jos seurassasi ei järjestetä aktiivisesti talven aikaisia hallikilpailuja, voi keväällä kilpailumoodiin palautuminen tuottaa harmaita hiuksia. Samoja ajanottolaitteita on voitu käyttää esimerkiksi hiihtokisoissa, ja laitteet eivät välttämättä löydykään sieltä mihin ne syksyllä jätit.

Onnistunut ajanotto on kuitenkin keskeinen osa kilpailun sujuvuutta. Tämä teksti sisältää vinkkejä, joilla varmistat sulavan kisakauden aloituksen yleisurheilukesän koittaessa. Teksti on suunnattu ensisijaisesti ALGE-TIMING OPTIc3-maalikameran omistajille, mutta muidenkin kameramallien käyttäjät siitä varmasti hyötyvät. Alla olevat toimenpiteet on hyvä käydä läpi viimeistään 2-3 viikkoa ennen ensimmäistä kilpailua, jolloin sinulla on aikaa reagoida ilmenneisiin tarpeisiin.

 1. Etsi maalikameran ohjaustietokone ja varmista sen kunto.

  • Jos et käytä ohjaustietokonetta missään vaiheessa internetissä, tarkasta että kone toimii moitteetta.

  • Mikäli käytät konetta internetissä, päivitä Windows-käyttöjärjestelmä uusimpaan versioon hyvissä ajoin ja varmista, että OPTIc3.NET-ohjelmiston viimeisin versio on asennettu. Tämä varmistaa, että järjestelmäsi on ajan tasalla ja toimii moitteettomasti.

 2. Etsi kaikki tarvitsemasi ajanottolaitteet, kuten maalikamera, asennustarvikkeet, lähetyslaitteisto ja tuulimittari. Huomioi kaikki välikaapelit/kuulokkeet ym. vähäpätöisiltä kuulostavat, mutta kisapäivänä elintärkeät laitteet. Varmista myös, että kaikkien laitteiden akut on ladattu tai paristot vaihdettu, erityisesti langattomasti yhdistettävien laitteiden osalta.

 3. Tarkasta langattomien laitteiden WTN-tiimi. Kaikkien langattomasti toisiinsa yhteydessä olevien laitteiden tulee olla samassa WTN-tiimissä.

 4. Kasaa ja käynnistä järjestelmän laitteet. Ensimmäinen kasauksen aikana laitteet voivat olla samassa tilassa, jotta testaus on helpompaa. Paras tilanne on, jos pystyt testaamaan laitteet maalikameran varsinaisessa käyttöpaikassa, jolloin voit säätää kameran linssin perussäädöt kuntoon hyvissä ajoin ennen ensimmäistä kilpailua. Samalla voit tarkastaa maalikamerahuoneen kunnon talven jäljiltä.

 5. Tarkasta OPTIc3-maalikameran uusin firmware-päivitys. Jos käytät maalikameran ohjauskonetta internetissä ja päivitit OPTIc3.NET maalikameraohjelman uusimpaan versioon, on hyvä päivittää myös kameran firmware käyttämällä ”OPTIc3 Firmware Updater”-ohjelmistoa. Käynnistä ohjelma ja toimi ohjeiden mukaan.

  Jos maalikameran firmwaresta on saatavilla uusi versio ja sinulla on käytössäsi langattomasti yhdistettäviä WTN-laitteita, valitse päivityksen yhteydessä myös langattomien WTN-laitteiden päivitys. Tällöin kamera välittää uusimman langattoman tiedonsiirron ohjelmiston radioverkon kautta myös muihin järjestelmän langattomiin laitteisiin.

 6. Tee muutama testilähetys ja -kuvaus. Käy lävitse ainakin aikojen lukeminen maalikamerakuvasta. Jos käytät tuloslista.com-palvelusta tuotavaa kilpailutiedostoa, palauta mieleesi kilpailun tuonti/päivitys OPTIc3.NET-maalikameraohjelmaan ja erän tulostiedoston luominen. Varmista, että lähtökaiuttimen asetukset ovat kunnossa ja puheyhteys lähettäjän ja maalikameran käyttäjän välillä on kunnossa.

 7. Tarkasta lähtöpaikat ja muut olosuhteet. Siirrä lähtölaitteisto kentälle ja testaa lähetys kaikilta kilpailussa käytettäviltä lähtöpaikoilta. Tarkasta samalla silmämääräisesti muutkin asiat, mitkä voivat vaikuttaa kisapäivänä tapahtuman läpivientiin.

 8. Keskeytä Windows-päivitykset. Kun järjestelmä on ajan tasalla ja testattu, kannattaa keskeyttää Windows-päivitykset määräajaksi siten, että seuraavan kerran päivitys ajetaan kilpailun jälkeen (Windows asetukset > Windows update > Keskeytä määräajaksi). Näin varmistat, että kilpailusi ei ala Windowsin päivittämisoperaatiolla. Jos et käytä maalikameran ohjauskonetta internetissä, tätä ei tarvitse tehdä.

 9. Lataa akut vielä ennen kisapäivää. Lataa kaikkien laitteiden akut täyteen vielä ennen kilpailupäivää, esimerkiksi edeltävänä päivänä.

 10. Nauti kilpailusta ja ajanotosta! Kun valmistelut on tehty huolellisesti, voit hyvillä mielin lähteä ottamaan aikoja.

Toivomme, että nämä vinkit auttavat sinua valmistautumaan tulevaan yleisurheilukauteen ja varmistamaan, että ajanottolaitteistosi on valmis tukemaan urheilijoiden huippusuorituksia. Muista, että ALGE TIMING -tiimi on valmis auttamaan, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset tukea.

Hyvää tulevaa kilpailukautta!

#Luomassaurheilunedellytyksiä

#Välitämmekilpailustasi

Yhteystiedot

ALGE-TIMING Suomi
Sportele Oy
Huotarintie 4
88600 Sotkamo
alge(at)alge-timing.fi
Tel: +358 (0) 207 861234

Copyright © 2024 Alge-Timing Suomi

alge timing yellow logo web

Haku

tilaajavastuu logo

Haku